Meny för en fastedag – Frukost + Middag

Lätt frukost

Per person:

  • 1 dl ekologisk mild Youghurt 3,5-4.5 % (70 kcal)
  • 50 g banan (Ca 1/2 banan = ca 52 kcal)
  • 100 g Galia melon (ca 15 kcal)

Totalt 137 kcal.

Youghurt  Banan Galiamelon

Frukost m banan melon och youghurt 1

Middag – Kyckling med vita bönor.  4 Portioner.

Ca 380 kcal per portion

Kyckling m vita bönor 2

  • 4 kycklingbröst
  • 1 gul lök
  • 5 skivade vitlöksklyftor.
  • 1 1/2 burk hela tomater
  • Hönsbuljong (1 tärning)
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 2 lagerblad
  • salt och svartpeppar
  • 1 pkt stora vita bönor.
  • 1/2 skivad purjolök
  • 2 msk hackad persilja
  • rivet skal av en citron. [/gn_list]

Bryn kycklingen i lite olja. Lägg åt sidan. Stek sedan lök och vitlök några minuter. Lägg i tomater, buljongtärningen (smulad) och resten av kryddorna. Låt sjuda i 25 minuter. När 5 min återstår lägger man i purjolök och bönor. Sist smular man över persilja och citronskal.

OBS! Receptet är för fyra personer.

Vita bönor köper man med fördel torkade. De är billigare och det enda man måste komma ihåg är att lägga dem i blöt 12 timmar innan man ska ha dem. Därefter ska de koka i 45 minuter. De blir både billigare och godare om man bereder dem själv. 1 förpackning färdiga vita bönor motsvarar ungefär 1 dl torkade bönor.

Comments are closed.